Lipikot 1

Vier jaar geleden raasde een verwoestende aardbeving over Nepal. Duizenden mensen kwamen om en veel dorpen veranderden in een puinhoop.
Met behulp van het Westen is er op veel plaatsen flink gebouwd en gerestaureerd.
Niemand kijkt echter om naar de 40 leprapatiënten en hun gezinnen die in het zo genaamde lepradorp Lipikot wonen. Ouders en kinderen wonen onder mensonwaardige omstandigheden in kapotte huizen en koepels van lekkende golfplaten. De winters zijn er ijskoud en de moessons kletsnat.

Deze veerkrachtige gemeenschap is daarom zelf begonnen met het restaureren van hun ingestorte huizen met de materialen die ze uit de puinhopen hebben gehaald. Dat dit alles behalve aardbeving bestendig is kun je je voorstellen.Lipikot 2

Hierbij willen wij hen met jouw steun graag helpen.

Om een huis aardbevingsbestendig te herbouwen is 500 euro nodig. Met € 20.000,- kunnen we dus alle bewoners een goed en veilig dak boven hun hoofd bieden.

Met jullie hulp hebben we al 20 huizen kunnen bouwen, dus zijn er nog 20 te gaan. Hiervoor is € 10.000,- nodig.

Onze stichting Sarangkot voert al bijna 20 jaar kleinschalige projecten uit in Nepal en heeft eerder in het dorp Lipikot een watertank en sanitaire voorzieningen gebouwd. Ook hebben we alle huishoudens voorzien van een gastoestel zodat er niet meer op open houtvuurtjes (met alle gevaren van dien) behoeft te worden gekookt.

Projecten actueel en FACEBOOK laten de nieuwste ontwikkelingen in Lipikot en Sarangkot zien!

  Jaarverslag 2014  - Jaarverslag  2015 - Jaarverslag 2016 - Jaarverslag 2017  - Jaarverslag 2018

Aanvullende gegevens